Højskoleforeningen Vendsyssel
Skip Navigation Links


Mandag, den 5. februar 2024, kl.19.00, på Nordjyllands Idrætshøjskole, Brønderslev



Tid til sang, og sange til tiden - et højskoleforedrag med fortælling og sang

Vi kan synge os igennem dagen, om året og om hele livet. Vi kan synge om fællesskab, naturen, historien, kunsten og om liv og tro.
I sangene samles vi om det alt sammen; derfor kan sang skabe glæde, men fælles sang skaber fælles glæde, og ved at høre noget sammen kommer vi til at høre sammen!
Sangene lever fortsat i os, men de skal bruges, mærkes og fortælles videre, ellers glemmer vi dem. Højskolesangbogen er historie og poesi og en samling værdifulde beskrivelser af, hvad der er væsentligt, og som har værdi for os som mennesker.



Erik Sommer, født 1948, er uddannet musikpædagog fra Det kgl. Musikkonservatorium og var i 16 år ansat som lektor i musik ved Nr. Nissum Seminarium og inden da højskolelærer på hhv. Silkeborg Højskole og Danebod Højskole igennem i alt 12 år. Fra 2005 til 2010 var han forstander på SeniorHøjskolen i Nørre Nissum. Han har endvidere en organistuddannelse (PO) fra Vestervig Kirkemusikskole.
Han er en meget efterspurgt foredragsholder med fortælling og sang samt instruktør ved korstævner for både voksne og børn og ved undervisning og kurser for musiklærere.

Erik Sommer har en omfattende komponistvirksomhed bag sig med mange sange og salmemelodier til både voksne og børn. Heraf er en del blevet optaget i højskolesangbogen og i den nye salmebog. Hans arbejde omfatter også mange udgivelser med korsatser og metodik for både børn og voksne.
Som påskønnelse for sit mangeårige arbejde med musik og undervisning har han modtaget Nutzhorns Legat, Ringkøbing Amts Musikpris, Den Folkelige Sangs pris og senest Kristeligt Dagblads Kulturpris.




Pris:              75,- kr. 

Tilmelding:   
 Senest 31. januar 2024     - via Tilmelding her på hjemmesiden (for foreningens medlemmer)
                                                                - via MoblePay 80987 for øvrige 

 




Højskoleforeningen Vendsyssel . Mimersvej 4 . 9700 Brønderslev . CVR 35900659 . 20809393 . E-mail: johannes.klinkby.bjerre@gmail.com
Arkiv  Links  Facebook
      Opdateret: 24.03.2024
 Site Map   Admin Copyright © Højskoleforeningen Vendsyssel