Højskoleforeningen Vendsyssel
Skip Navigation Links

Højskoleforeningen Vendsyssel er en forening, hvor alle, der sætter pris på fortsat at udvikle sig, at få gode oplevelser og at have et godt samvær eller netværk, kan være med. 


Peter Hedegaard - om grundlov og frihed  
Sognegården, Brønderslev Kirke, Bredgade 102, Brønderslev
 
Onsdag, den 8. februar 2023, kl. 19.30

Frihed er det bedste guld

Peter Hedegaard, der er født i Tolne, har senest været valgmenighedspræst i Holstebro i 14 år, og i den tid voksende valgmenigheden til at blive landets største med over 1300 medlemmer.   

Peter Hedegaard har, efter at han blev uddannet cand.theol., været præst i Dalum på Fyn og siden forstander på Ryslinge Højskole i 8 år, inden han rejste tilbage til Jylland for at blive præst i valgmenigheden i Holstebro. 

Peter Hedegaard er en eminent foredragsholder og aktiv i samfundsdebatten. Vi mangler ånd - det politiske klima er blevet iltfattigt, siger han. 

Arrangementet laves i et samarbejde mellem Højskoleforeningen Vendsyssel og Brønderslev Kirke


Pris:                kr.   60,-  
 
Tilmelding:    Senest  30. januar 2023 

Aalborg Kloster
Klosterjordet 1, Aalborg
 
Mandag, den 27. februar 2023, kl. 19.00

Besøg på Aalborg Kloster med rundvisning

Aalborg Kloster er et historisk sted, Danmarks ældste sociale institution og blandt landets ældste beboede bygningskomplekser med i alt 27 lejeboliger. På Aalborg Kloster, der er et af Nordeuropas bedst bevarede klosteranlæg, vil vi få en rundvisning ved klosterforstanderen eller portneren.
Turen, der er på ca. 1½ time, går gennem de historiske lokaler og klosterkirken (hvis den ikke er optaget af kirkelige hand linger).
Undervejs vil vi høre om klosterets næsten 600årige historie. Derudover vil vi høre om dagligdagen i nutidens Aalborg Kloster og om driften af den selvejende institution. Og der vil også blive lejlighed til at se dele af klosteret, som normalt ikke er tilgængelige for offentligheden.


Pris:                100,- kr.
 
Tilmelding:    Senest  1. februar 2023 (begrænset antal pladser)

Fabrikken  
Nørregade, Brønderslev
 
Tirsdag, den 18. april 2023, kl. 16.30


Det nye kulturcenter i Brønderslev

Denne aften skal vi besøge ”FABRIKKEN” i Brønderslev, og vi vil få en orientering og høre om status på det store projekt.
Rejsen mod at etablere "Kulturområde Hedelund" i Brønderslev er nu planlagt og godkendt af politikerne – en styregruppe er nedsat, og Realdania er nu involveret i gennemførelse af en analyse af, hvordan projektet kan blive til virkelighed.

Fonden Fabrikken har som bekendt købt 2 bygninger af PN Beslag på i alt 150 m². Fondens formål er at fremme, støtte og udvikle kultur, idræt og fritidsaktiviteter i Brønderslev Kommune og herved medvirke til at skabe et varieret, underholdende og meningsdannende kulturelt miljø for alle aldersgrupper

Vi vil få information fra alle involverede parter, herunder også Inger Møller, der er formand for Museum for Forsyning og Bæredygtighed og medlem af styregruppen.


Pris:                Gratis - medbring selv madkurv  
 
Tilmelding:    Senest  10. april 2023 (max. 50 deltagere) Du kan stadig nå at betale kontingent for denne sæson på www.højskoleforeningen-vendsyssel.dk

B
etaling af kontingent for sæson 2022-23 sker efter 1. juli 2022.
 

Højskoleforeningen Vendsyssel . Mimersvej 4 . 9700 Brønderslev . CVR 35900659 . 20809393 . E-mail: johannes.klinkby.bjerre@gmail.com
Arkiv  Links  Facebook
      Opdateret: 13.01.2023
 Site Map   Admin Copyright © Højskoleforeningen Vendsyssel